Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

VODITE BRIGU O ZDRAVLJU SVOJIH OČIJU

Deli

Mi, ljudska bića, oduvek se prilagođavamo promenama koje nastaju oko nas. Da bismo sprečili oštećenja očiju, važno je da ih zaštitimo, zbog toga moramo naučiti da se prilagodimo novom načinu života.

Zdravlje oka i novi način života

Trenutna globalna zdravstvena kriza je uticala na vreme koje provodimo ispred ekrana. Sa ograničenim fizičkim kontaktom, sva naša komunikacija, i društvena i poslovna, sada se uglavnom odvija putem ekrana. Međutim, plavo svetlo ovih uređaja je štetno za naše oči.

zena i muskarac ispred kompjutora

Da bismo sprečili oštećenja očiju, važno je da ih zaštitimo, zbog toga moramo naučiti da se prilagodimo novom načinu života.

Od jutra do večeri smo  fokusirani na svoje mobilne uredjaje, tablete, računare i televizore. S obzirom da više vremena provodimo kod kuće, ispred ekrana smo po čitav dan, što može prouzrokovati probleme poput napetosti u vratu, lošeg držanja ili umora očiju.

5 NAČINA DA SAČUVAMO ZDRAVLJE OKA

Možete zaštititi svoj vid i smanjiti rizik od problema sa vidom na nekoliko načina. Da li opuštate oči, kao što opuštate um i telo nakon dugog dana provedenog ispred digitalnih ekrana?

Otkrijte nekoliko Essilorovih saveta za brigu o vašem vidu:

  • Razmislite o pravilu 20-20-20 tokom celog dana. Svakih 20 minuta gledajte 20 sekundi u nešto udaljeno 20 stopa (6 m).
  • Osigurajte bar 2 sata dnevno prirodnog svetla za oči
  • Držite digitalne ekrane na pravilnoj udaljenosti
  • Isključite svoje ekrane bar sat vremena pre spavanja
  • REDOVNO KONTROLIŠITE SVOJ VID

Prevencija je najbolji lek 

Međutim, na raspolaganju su i dugoročna rešenja koja štite vaše oči od duže upotrebe ekrana. Eyezen sočiva su sočiva koja su dizajnirana da bi smanjila naprezanje očiju. Dakle, ako radite na prenosivom računaru, učestvujete u videopozivu ili igrate video igrice, zaštitite svoje oči i osigurajte dobar vid odgovarajućim naočarama. Pitajte svog optičara za Eyezen sočiva.

 

devojka-ispred-racunala

Eyezen® sočiva  dizajnirana su za opuštanje i zaštitu očiju od svih vaših vizuelnih aktivnosti, uključujući i deo života koji provodimo na društvenim mrežama. Sa njima možete da budete spremni za različite izazove sa kojima se vaš vid susreće čitav dan.

Deca, takođe, provode mnogo više vremena ispred ekrana uz online školu i igrice. Stoga je važno zaštititi dečije oči, pogotovo zbog toga što su one još u razvoju. Kao što razmišljamo o zaštiti očiju od štetnog plavog svetla kod odraslih, takodje, roditelji prirodno razmišljaju i o zaštiti očiju svoje dece.

Moglo bi vas interesovati!

Vaš život i oči

ZAŠTITA OČIJU ZA VREME PANDEMIJE

Ljudski organizam različito reaguje na viruse, u zavisnosti od osetljivosti i stanja svakog pojedinca. Zato je od izuzetne važnosti pridržavati se pravilnih mera zaštite kako bi ostali sigurni i zdravi.

Vaš život i oči 5 min Vreme čitanja

Kako ograničiti vreme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svetla sa ekrana. S obzirom da plavo svetlo ima uticaj na ritam spavanja i buđenja, preterana upotreba ekrana može dovesti do problema sa snom.