Vaš život i oči

Šta čini Eyezen sočiva tako jedinstvenim?

Deli

Monofokalna sočiva su veoma popularno i uspešno rešenje za stanja vida kao što su kratkovidost, dalekovidost i astigmatizam. Sa jednom dioptrijom preko cele površine sočiva, mogu vam pomoći da vidite udaljene objekte ili one bliže vama, u zavisnosti od vaših potreba.

Savremeni način života povezan sa dugotrajnim gledanjem digitalnih ekrana primorava naše oči da se suoče sa novim izazovima značajno drugačijim od prirodnih. Zbog toga smo mi u Essiloru kreirali monofokalna sočiva prilagođena izazovima savremenog života. Ova sočiva su poznata kao Eyezen.

Eyezen sočiva su dizajnirana da se prilagode novim vizuelnim standardima i standardima ponašanja koji proizilaze iz redovnog korišćenja digitalnih uređaja. Naše oči prirodno nisu dorasle digitalnom dobu, a gledanje u nešto izbliza duže od 20 minuta može dovesti do slabljenja vida, naprezanja očiju i glavobolje(1).

Sočiva za moderan način života

Većina nas koristi digitalne uređaje satima svakog dana, bilo na poslu ili u slobodno vreme. Imajući to na umu, ovaj povezani način života stvorio je potrebu za sočivima koja ga podržavaju. Upravo za to su stvorena Eyezen sočiva. Jedinstvena su po svojoj sposobnosti da podrže vaš vid i daju oštriju sliku od standardnih monohromatskih sočiva(2).

Korišćenje digitalnih ekrana može biti izazov za vaše oči jer se fokusiraju na pikselizovane, sitne znakove sa čestim pomeranjem pogleda između promenljivih udaljenosti. U nekim slučajevima, ekrani pametnih telefona mogu da se osveže do 60 puta u minuti, ostavljajući vaše oči umorne jer moraju da se ponovo fokusiraju svaki put.

Pored korekcije vida, Eyezen sočiva su savršeno optimizovana za digitalne uređaje, što rezultira modernim dizajnom sočiva.

Zaštita od plavo-ljubičaste svetlosti

Svetlost je ključna za naš vid, ali deo svetlosnog spektra može izazvati prerano starenje očiju. Plavo-ljubičasta svetlost posebno može izazvati oštećenje ćelija rožnjače(3).

Naša Eyezen sočiva mogu da se kombinujui sa specijalnim filterom plave svetlosti ugrađenim u sam materijal sočiva, sistemom za zaštitu očiju. Ovo obezbeđuje zaštitu od štetnog svetla, uključujući UV i plavo-ljubičastu svetlost.

Visoka preciznost vida

Ako to nije dovoljno, Eyezen sočiva su dostupna sa AVA tehnologijom; izuzetno precizna dioptrija. Posle 5 godina naučnog istraživanja, otkrili smo veoma precizan i jednostavniji način da testiramo vaš vid.

Naši partneri optičari sada mogu da izmere vašu dioptriju sa tačnošću od 0,01D (recept potreban za korekciju vida), umesto da zaokružuju na 0,25 kao što se radi u većini slučajeva. Ovo rezultira visoko preciznim sočivima koji će vam ponuditi visoku preciznost i oštrinu slike, bez ograničenja.

Investirajte u svoju vid, zdrav i kvalitetan život

Eyezen sočiva su optimizovana da smanje ili spreče naprezanje očiju, nudeći celodnevnu udobnost. Umor očiju može biti štetan, manifestujući se kao umorne oči, svrab ili peckanje(4).

Čak i sa uravnoteženim životom između ekrana i boravka na otvorenom, vreme ispred ekrana ima uticaj na vaš vid(5). Nošenjem pravih sočiva možete smanjiti negativne efekte vremena provedenog ispred ekrana i udobno nastaviti tokom dana.

Posebno kreirana da zadovolje današnje zahtevne vizuelne standarde, Eyezen sočiva imaju bolji dizajn koji vam omogućava da nastavite da radite ono u čemu uživate.

 

(1) Chi & Lin (1998). A comparison of seven visual fatigue assessment techniques in three data acquisition task. Human Factors, 40 (4), 577-590(2) Eyezen lenses include Eyezen focus/Dualoptim technology to help support visual efforts.(3) McCarty CA, Taylor HR. A review of the epidemiologic evidence. linking ultraviolet radiation and cataracts. Dev Ophthalmol. 2002; 35:21-31.Sunlight and the 10-year incidence of age-related maculopathy: The Beaver Dam Eye Study. Arch. Ophthalmol., 122, 750-757.New discoveries and therapies in retinal phototoxicity, Serge Picaud et Emilie Arnault, Points de Vue N°68, Spring 2013.(4) Consumer quantitative study - 4000 individuals - US, Fr, Br & CH – Independent Institute – 2014.(5) Rosenfield M, Hue JE, Huang RR, Bababekova Y. (2012).

Moglo bi vas interesovati!

Vaš život i oči

UTIČE LI IGRANJE VIDEO IGRICA NA VAŠ VID?

Video gaming nije više samo hobi već i izbor karijere. Puno dece i odraslih napravili su karijeru igrajući svoje omiljene igrice, objavljujući video na kanalima kao što su You Tube, gde dele savete za igranje i svoje komentare na igricu.

Vaš život i oči 5 min Vreme čitanja

Kako ograničiti vreme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svetla sa ekrana. S obzirom da plavo svetlo ima uticaj na ritam spavanja i buđenja, preterana upotreba ekrana može dovesti do problema sa snom.

Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

Naočare protiv glavobolje

Glavobolje su uobičajene, ali mogu biti neverovatno neprijatne i dosadne. Svako je bar jednom u životu doživeo glavobolju, ali da li ste znali da rešenje mogu biti naočare?