Vaš život i oči 5 Vreme čitanja

SAVRŠENA ZAŠTITA + DUGOTRAJNOST

Deli

Kvalitetne sunčane naočare su mnogo više od običnog modnog dodatka. One štite oči i nežnu kožu oko očiju od štetnih UV zraka koje mogu izazvati trajne posledice po zdravlje našeg organizma. Sočiva za sunčane naočare su složen mehanizam. Osim što su u boji, oplemenjene su Crizal Sun XProtect doradom i pružaju maksimalnu moguću zaštitu od UV zraka, grebanja i prljavštine. Ova dorada se nalazi na prednjoj i zadnjoj površini sočiva i pruža potpunu zaštitu vašim očima i naočarama.

MAKSIMALNA UV ZAŠTITA

Većina sunčanih naočara označene su da „blokiraju 100% UV“, odnosno štite oči od UV zraka, to je tačno ali samo na prednjoj površini sočiva. Međutim i do 50% zraka odbija se od unutrašnje površine sočiva i dopire do oka - što može povećati rizik od bolesti oka.(1)

Uz Crizal Sun XProtect dobijate dodatnu zaštitu jer štiti oko od UV zraka i refleksije svetla i sa zadnje površine sočiva. Crizal Sun XProtect ima najvišu UV zaštitu E-SPF 50(2), što znači da su vaše oči barem 50 puta bolje zaštićene nego bez ikakve zaštite.

S obzirom da sočiva za sunčane naočare imaju tamnu nijansu, zenice nosioca se šire više nego kada se koriste standardne, providne, naočare za korekciju vida i na taj način omogućavaju prolazak veće količine UV zraka u oko. Obične sunčane naočare koje ne blokiraju UV zrake na zadnjoj površini sočiva povećavaju rizik od štetnog delovanja UV zraka.

zena-na-plazi-sa-suncanim-naocarama

VAŠE SUNČANE NAOČARE DUGO ĆE IZGLEDATI KAO NOVE(a)

Crizal Sun Xprotect obogaćen novom Ionic Shield tehnologijom pruža vrhunsku otpornost na ogrebotine i mrlje kako bi vaša sočiva za sunčane naočare duže trajala.

Bilo na otvorenom, gde su sunčane naočare izložene štetnim uticajima, ili kada se ne nose - sunčane naočare izložene su svakodnevnim nezgodama:

  • izložene su spoljašnjim elementima kao što su pesak, šljunak...
  • rizik od pada tokom sportskih aktivnosti
  • često skidanje i stavljanje
  • kada se ne koriste ne stavljaju se u odgovarajuću futrolu

Ionic Shield tehnologija štiti vaše sunčane naočare jer je prednja površina naočara dodatno oplemenjena zaštitnim slojevima koje štite sunčane naočare od uništavanja – održavajući njihov lep izgled kao i vaš dobar vid.

 

VRHUNSKA ZAŠTITA OD OGREBOTINA I PRLJAVŠTINE(b)

Uz doradu Crizal Sun XProtect uživaćete u visokom nivou zaštite koju očekujete od svojih sunčanih naočara, kako biste se mogli fokusirati na svoj dan, a ne na svoje naočare.

STIL I KVALITET

  • Suptilni zlatni odsjaj Crizal Sun Xprotect je potvrda da su vaše sunčane naočare oplemenjene vrhunskom zaštitom od sunca, kao i vrhunskom zaštitom od ogrebotina i mrlja.
  • Ide uz sve vrste sunčanih okvira.(c)
  • Dostupno uz polarizovane sunčane naočare, obojena i React tint fotoosetljiva sočiva.
  • Pogodno za sve dioptrije.(d)
suncane-naocare

(1)    Procenat ukupne izloženosti oka  UV zracima bez ikakve zaštite sa unutrašnje strane sočiva je do 50%, u zavisnosti od naočara i parametara nošenja.(2)    E-SPF isključuje direktnu izloženost UV zracima koji dopiru sa obe strane sočiva. Eye-Sun Protection Factor (E-SPF) je međunarodni indeks razvijen od strane Essilor-a, potvrđen od treće strane. Označava globalnu zaštitu od UV zraka na sočivu koja dopiru do obe površine sočiva.  UV zaštita  E-SPF 50, ne odnosi se na Orma material bez UVX.(a) Zasnovano na podacima Testa na prljavštinu sprovedenog od treće, nezavisne strane, u laboratoriji 2020.(b) Poredjenje sa doradama konkurentskih proizvođača na tržištu sunčanih naočara. Zasnovano na ISTM Bayer testu i Testu na prljavštinu sprovedenom od treće, nezavisne strane, u laboratoriji 2020.(c) Nije dostupno za mirror sočiva za naočare.(d) Materijal: 1.50 (Orma), Polycarbonate (1.59), 1.60 (Ormix), 1.67 (Stylis), Dizajn: svi dizajni (uključujući Varilux X i Eyezen).

 

Moglo bi vas interesovati!

Vaš život i oči

PO ČEMU SE POLARIZOVANA SOČIVA RAZLIKUJU OD UOBIČAJENIH SUNČANIH NAOČARA

Zaštita očiju od sunca ključna je za održavanje zdravog vida smanjenjem rizika od očnih bolesti poput katarakte. Sunčane naočare jedan su od najboljih načina da zaštitite svoj vid, kao i da ostanete izvan direktnog sunca kada je to moguće. Međutim, postoji toliko mogućnosti kada je reč o sočivima za zaštitu od sunca da je teško znati koje su pravi izbor za vaš životni stil.