Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

PROMENA VIDA POSLE 40-ih

Deli

Prirodno je da se oči vremenom menjaju. A najveće promene vida dešavaju se tokom 40-ih i 50-ih godina. Pobrinite se da idete na redovne preglede očiju jer na njima neće testirati samo vaš vid već i zdravlje vašeg oka.

Vid na blizinu

Najočiglednija promena je sposobnost da jasno vidite objekte na dohvat ruke, odnosno u zoni čitanja. Ruke morate da udaljavate sve više kako biste mogli da pročitate tekst ili obavite zadatke koji zahtevaju dobar vid na blizinu. Ovo je prirodna pojava koja se dešava zbog toga što sočiva u oku postaju manje fleksibilna, a to otežava fokusiranje na detalje koji se nalaze na oko 40 cm udaljenosti.

Odrasli u dobu od 40 godina često vode vrlo aktivan način života, žonglirajući između porodičnog života, posla i hobija. Danas, u konektovanom i brzom svetu, je važno da vodite računa o svom zdravlju i razumete sve znake promena vida kako biste mogli da odaberete prave naočare koje će podržati vaš životni stil i pružiti vam nesmetano obavljanje svakodnevnih zadataka.

 

Sagledajte najvažnije stvari u svom životu jasno.

Najčešća promena vida koja se dešava u tim godinama je presbiopija; očno sočivo počinje da gubi fleksibilnost što rezultira smanjenom sposobnošću fokusiranja, a vid na blizinu postaje nejasan. Čak i ako nikada pre niste imali problema sa vidom, presbiopija se uglavnom dešava svima.

Presbiopija kod odraslih

Mnogi odrasli mogu da se osećaju prilično obeshrabreno kada osete prve simptome presbiopije jer je to znak neizbežnih promena koje se dešavaju s godinama, koliko god to bilo prirodno.

Uprkos promenama, u ovom dobu, bez sumnje, još uvek živite vrlo aktivnim načinom života i ključno je da vaše oči tj. naočare to podržavaju. Savremena rešenja su odraz tehnologije koja prati potrebe modernih presbiopa. Varilux progresivne naočare zasigurno pružaju kvalitetan vid bez obzira na udaljenost, a navikavanje je jednostavno i gotovo trenutno.

 

muskarac u uredu

Korekcija presbiopije vam omogućava da uživate u svakom trenutku

Najvažniji korak je poseta stručnoj osobi koja će proveriti kvalitet vašeg vida i uputiti vas na adekvatan pregled. Posavetujte se sa vašim optičarem koji će vam preporučiti naočare koje zadovoljavaju potrebe vašeg vida, kako biste mogli da vidite jasno na svim udaljenostima.

Pravi izbor Varilux progresivnih naočara će vam omogućiti da nesmetano uživate u vašem tempu života, pružajući vam lakoću nošenja naočara i udobnost vida bez ikakvih ograničenja.

Izbor pravih naočara koje odgovaraju vašim potrebama

Postoji niz opcija pogresivnih naočara koje će poboljšati vaš životni stil. Na primer, onima čija svakodnevna rutina uključuje kancelarijski posao mogu biti potrebne naočare koje su prilagođene digitalnim aktivnostima. Doživite optimalnu vizuelnu i posturalnu udobnost uz Varilux Digitime sočivo i olakšajte svojim očima da vide sitne znakove.

Isto tako, ako provodite mnogo vremena u automobilu putujući na posao ili je vaše radno mesto vezano za vožnju, ključno je da nosite prave naočare kako biste obezbedili sopstvenu sigurnost na putu kao i sigurnost ostalih učesnika u saobraćaju. Eyedrive sočivo će ponuditi vidno polje optimizovano za vožnju.

Ako tražite naočare koje će vam istovremeno ispraviti vid i pružiti vam kvalitetnu zaštitu od UV zraka i štetnog plavo-ljubičastog svetla, bez obzira da li je reč o prirodnom izvoru ili onom od digitalnih ekrana, kombinujte korekciju sa Transitions tehnologijom.

Zdravlje očiju

Mnoge očne bolesti postaju očigledne u kasnijem životnom dobu, obično u dobu od 60 ili više godina. Ključno je da budete svesni simptoma i da razumete kako možete na vreme da smanjite rizik.

Izbor načina života kao što su ishrana, konzumacija alkohola, pušenje i izlaganje štetnom UV i plavo-ljubičastom svetlu mogu doprineti zdravlju vaših očiju. Pobrinite se da idete na redovne preglede očiju jer na njima neće testirati samo vaš vid već i zdravlje vašeg oka. Ako počnete da primećujete ​​promene u svom vidu, to je sasvim normalno. Obratite se svom optičaru za savet.

Naočare su sve popularniji modni dodatak, ne samo da ćete izgledati sjajno sa njima, već će vam se i vid poboljšati!

Moglo bi vas interesovati!

Vaš život i oči

KAKO POSTIĆI BOLJE ZDRAVLJE OČIJU

Zdravlje vaših očiju jednako je važno kao i zdravlje vašeg tela. Pazite na zube tako što ih perete i posećujete stomatologa, a na kožu lica pazite umivanjem; zašto se onda ne biste brinuli i o svojim očima?

Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

VODITE BRIGU O ZDRAVLJU SVOJIH OČIJU

Mi, ljudska bića, oduvek se prilagođavamo promenama koje nastaju oko nas. Da bismo sprečili oštećenja očiju, važno je da ih zaštitimo, zbog toga moramo naučiti da se prilagodimo novom načinu života.