Vaš život i oči

POBOLJŠANJE VIZUALNE UDOBNOSTI UZ ZAŠTITNI SLOJ NA SOČIVIMA

Deli

Zaštitni sloj na sočivima, poznat i kao dorada sočiva, odličan je način za još veću efikasnost sočiva uz poboljšanje vizualne udobnosti i oštrine. Delujući kao sastavni deo vaših dioptrijskih sočiva, dorade na sočivima imaju neke od najnovijih tehnologija koje osiguravaju zdrav vid.

Zaštitni sloj na sočivu, poznat i kao dorada sočiva, odličan je način za još veću efikasnost sočiva uz poboljšanje vizualne udobnosti i oštrine. Delujući kao sastavni deo vaših dioptrijskih sočiva, dorade na sočivima imaju neke od najnovijih tehnologija koje osiguravaju zdrav vid. 

Kako se pojavljuju novi problemi, kao što je štetno delovanje UV i plavo-ljubičastog svetla na zdravlje vaših očiju, dorade na sočivima mogu pružiti dodatnu zaštitu vašim očima. Dakle, dok će vam dioptrijska sočiva pomoći da jasno vidite, zaštitni sloj na sočivu može pomoći zdravlju vaših očiju i dodatno poboljšati oštrinu i vizualnu udobnost. 

Imajući to na umu, pogledajmo neke od najefikasnijih dostupnih dorada za sočiva. 

 

ANTIREFLEKSI PREMAZI I PREMAZI PROTIV MRLJA 

Dva najneugodnija aspekta nošenja naočara uključuju refleksiju i prljavštinu. Oba mogu da ometaju vaš vid i da negativno utiču na vašu vizualnu udobnost. Optičko sočivo je dizajnirano za lom svetlosti kako bi korigovalo vaš vid, a zbog prirode površine optičkih sočiva neizbežno je da se svetlo na neki način reflektuje o površine. 

Crizal Sapphire UV

Uz povećanje veštačkih izvora svetlosti, okruženi smo refleksijama. Dolazeći iz svih uglova, svetlost dopire do vaših naočara stvarajući refleksije. Te refleksije mogu biti izvor nelagode i uticati na vaš svakodnevni život. To nas dovodi do usvajanja novih šablona ponašanja, svesno i nesvesno. Neki prilagođavaju položaj glave, neki menjaju položaj tela, a neki čak i skidaju naočare, samo kako bi se nosili sa refleksijama. 

Antirefleksni sloj sočiva je idealno rešenje za probleme ove vrste. Dorade na sočivu koje nude svojstva protiv refleksije ili protiv odsjaja savršena su za poboljšanje vidne oštrine. Isto tako, prljavština može biti vrlo ometajuća i teško je se rešiti. Sočiva sa doradama štite vaša sočiva tako da odbijaju nečistoće i otporna su na ogrebotine. 

Crizal Sapphire UV  je dorada na sočivu koja omogućuje najbolju transparentnost u klasi za postizanje optimalnog vida i estetike. Smanjenjem refleksije Crizal Sapphire UV  vam osigurava manje smetnji tokom nošenja naočara. Sočivo je estetski poboljšano pa ga drugi ni ne primećuju; to je savršeno za jednostavne, svakodnevne aktivnosti kao što je razgovor sa ljudima. 

Crizal Sapphire UV

Kombinacijom Crizal Sapphire UV, vaša sočiva će odbijati kapljice vode, čestice prašine, ogrebotine i nečistoće. Rezultat je vizualna jasnoća i sočiva koje se lako čiste, a zaštićena su.Vaše naočare sa novim sočivima će vam pomoći u svakodnevnom životu. 

UV ZAŠTITNI SLOJ NA SOČIVU 

Kombinacijom pravilne dorade na sočivima  vaših naočara pomažete zdravlju vaših očiju. Poslednjih godina istraživanja su nam pokazala da je UV zaštita ključna u održavanju zdravog vida. 

UV zaštitni sloj na sočivu je koristan, neophodan dodatak vaših sočiva.  Crizal Prevencia pruža zaštitu od štetne svetlosti, uključujući UV i plavo-ljubičasto svetlo. Uz E-SPF od 35, Crizal Prevencia ima najveći E-SPF indeks za transparenta sočiva. 

UV zaštita na vašim sočivima pomaže u sprečavanju preranog starenja i smanjuje rizik od oboljenja od katarakte. To može osigurati oštrinu vida i vizualnu udobnost.

 

DA LI SU DORADE NA SOČIVIMA PRIKLADNE ZA DECU?  

Ako su vašem detetu potrebne naočare kako bi jasno moglo da vidi, razmislite o sočivima sa doradama. Ne samo da nude zaštitni sloj koji produžava vek trajanja sočiva, nego su jednako korisna za decu kao i za odrasle. 

Deca će imati koristi od sočiva sa doradama, naročito kada je reč o polasku u školu. To je zbog toga što će dorade poput Crizal Sapphire UV eliminisati ometajuće refleksije, koje bi mogle da ometaju njihov vid i ometaju njihovo učenje. Takođe, dečje oči su osetljivije na kumulativna delovanja UV svetla pa je svaka dodatna zaštita koju možete da im pružite velika prednost. 

Crizal Prevencia