Vaš život i oči

ODABIR NAJBOLJIH SOČIVA ZA SPORT

Deli

Ovde možete pronaći vodič za vizualna rešenja koja će odgovarati vašem životnom stilu. Ova zbirka članaka napisana je kako bi vam pomogla u traženju više informacija o odabiru pravih sočiva za vaš životni stil, bilo da se radi o sportskim aktivnostima ili vožnji.

Ne biste trebali odustati od hobija zbog lošeg vida; umesto toga, imamo nekoliko korisnih rešenja za poboljšanje vida, kako bi udobno mogli da nastavite da se bavite sportom. 

Kad učestvujete u svojim omiljenim aktivnostima, uključujući bavljenje sportom, jako je važno dobro da vidite. Oštar, jasan vid može imati ogroman uticaj na vašu sposobnost igranja, bilo da se radi o golfu, biciklizmu, tenisu ili skijanju! Ako se borite sa svojim vidom, možda će vam pomoći nošenje naočara za sport. 

Optimalan vid tokom bavljenja sportom može poboljšati vaše samopouzdanje i sposobnost, a može čak i smanjiti rizik od nezgoda ili povreda, kako za vas tako i za ostale učesnike. Ne biste trebali da odustajete od hobija zbog lošeg vida; umesto toga, imamo nekoliko korisnih rešenja za poboljšanje vida, kako biste mogli udobno da nastavite da se bavite sportom. 

NOŠENJE NAOČARA ZA SPORT 

Ako imate refraktivni defekt kao što su kratkovidost, astigmatizam ili presbiopija, nošenje korektivnih sočiva može vam koristiti. Važno je da ih nosite i dok se bavite sportom, jer to će učiniti vaše iskustvo puno lakšim i ugodnijim. 

Škiljenje kako bi videli loptu ili pokušavanje da vidite šta se događa ispred vas može dovesti do zamora očiju, što može dovesti do glavobolje ili suvoće očiju. Ako to često doživljavate, trebali biste da posetite lokalnog optičara radi pregleda očiju kako biste proverili imate li dioptriju i zatražili korektivna sočiva. 

Nošenje naočara za sport može vas čak učiniti boljim igračem; iako to ne možemo garantovati! Međutim, jasniji vid olakšaće usredsređenost na ostale igrače i okolinu. 

Gokard

Možda će vam trebati monofokalna ili Varilux porgresivna sočiva u zavisnosti od vaših individualnih potreba. Na primer, da li imate problema sa oštrinom vida na različitim udaljenostima prilikom igranja tenisa? Ili se borite da vidite u daljinu dok vozite go-kart? Nošenje odgovarajućih naočara za sport može pomoći da vaša aktivnost bude puno ugodnija. 

KOREKTIVNE NAOČARE ZA SPORT 

Ako patite od presbiopije, trebaće vam sočivo koji ispravlja vaš vid na daljinu i vaš vid na blizinu. Varilux progresivna sočiva su savršeno rešenje koje vam pomaže da jasno vidite na različite udaljenosti; blizu, daleko i sve između. Serija Varilux  X je najbolje Varilux progresivno sočivo za oštrinu i fluidnu vidljivost kada gledate nešto blizu nečega što je daleko, savršeno kad pratite loptu na terenu. 

Monofokalna sočiva imaju samo jednu dioptriju na celoj površini sočiva.  Eyezen  monofokalna sočiva  omogućuju oštriji vid i omogućuju vam veću jasnoću na stazi ili putu. 

Biciklizam

REŠENJA ZA NAOČARE ZA BAVLJANJE SPORTOM NA OTVORENOM

Ako vaši hobiji često uključuju bavljenje sportom na otvorenom, verovatno ćete doživeti jaku svetlost i odsjaj sunca, što vam otežava da jasno vidite. Bez obzira da li osećate odsjaj ili želite da zaštitite svoj vid od UV svetla dok igrate, postoje određena rešenja za sočiva koja vam mogu pomoći. 

Polarizovana  sočiva su posebno dizajnirana za smanjenje odsjaja, filtriranjem jakog vodoravnog svetla koje se odbija o ravne površine. Polarizovana sočiva takođe mogu ponuditi visok nivo UV zaštite, što znači da se možete sigurno baviti sportom. 

Isto tako, ako ste često u pokretu i idete iz unutra prema spolja, ili obrnuto, nošenje fotoosetljivih sočiva može biti korisno. Fotoosetljiva sočiva  automatski će se prilagoditi promenljivim svetlosnim uslovima, tako da vaše oči ne moraju tako puno da rade. 

Sistem za zaštitu očiju ugrađen je u Essilor korektivna sočiva kako bi zaštitio vaš vid od UV i štetnog svetla. Čak i ako napolju nije sunčano, još uvek možete biti osetljivi na UV svetlo. Sistem za zaštitu očiju može pružiti efikasnu zaštitu vašim sočivima za svakodnevno nošenje. 

Ljetovanje

 POBOLJŠAJTE SVOJE SPORTSKE NAOČARE

Dorade za sočiva su dostupne i kako bi vam pomogla da sa svojim sočivima što više budete na otvorenom. Crizal dorada otporna na ogrebotine pomaže u zaštiti vaših sočiva bez obzira šta bacali na vas tokom utakmice. Zahvaljujući hidrofobnoj tehnologiji vaše sočiva će odbijati vodu i ostati odmagljena kako biste bili spremni za sve vremenske uslove tokom partije golfa.