Vaš život i oči 2 min Vreme čitanja

Ljudsko oko ima mnogo veći potencijal nego što mislimo

Deli

Bez obzira da li ste novi nosilac naočara ili ih koristite godinama, verovatno ste se susreli sa terminom – recept za naočare. Vaš recept je rezultat pregleda vida i omogućuje optičaru izradu kvalitetnih naočara koje će korigovati vaš vid.

Vrednost recepta za vid i sočiva za korekciju vida izražava se dioptrijom, u jedinici jačine. Desetinama godina se dioptrija merila na četvrtinu dioptrije (D). Verovatno ste videli recept na kojem se na kraju nalazi napisana dioptrija koja završava sa 0.25D, 0.50D, 0.75D ili samo 0.00D. To je u skladu sa trenutnim standardima, ali takav recept ograničava korekciju koju vam vaše naočare mogu pružiti jer i vaše oči mogu uočiti puno više detalja(1). To možemo uporediti sa nošenjem odela ili haljine koju ste kupili znajući veličinu koja vam je potrebna, ali ona ne odgovara u potpunosti vašim merama.

INOVACIJA U OPTICI

Nakon pet godina naučnih istraživanja i analiziranja više od 100,000 parametara vida(2), razvili smo jedinstvenu inovaciju koja donosi visoku preciznosti vida: Advanced Vision Accuracy™.

 

AVA logo

Essilor® AVA™ je revolucionarno iskustvo vida koje pruža ultimativnu preciznost i oslobađa puni potencijal vašeg oka. Sa novim, visoko preciznim jednostavnim načinom testiranja vida stručna osoba može izmeriti dioptriju vašeg oka do preciznosti od 0.01D. Bez obzira da li je vrednost vašeg recepta +2.21D, -5.32D ili -11.11D, vaše naočare mogu biti napravljene sa tačnošću od 0.01 dioptrije, umesto dosadašnjeg zaokruživanja na približnu nižu ili višu vrednost. Naša poslednja istraživanja pokazuju da 95%(1) ljudi ima puno osetljiviji vid i percipira više od trenutno korišćenog koraka od 0.25 dioptrije za korekciju vida.

ŠTA JE AVA INOVACIJA DONELA?

  1. Puno tačniji pregled vida tj. preciznije određivanje vaše dioptrije
  2. Novi proces prilikom određivanja dioptrije koji omogućuje poređenje sočiva sa i bez AVA opcije, u stvarnim uslovima
  3. Optimalizovan dizajn sočiva sa AVA receptom
  4. Naočare sa ugodnim i izuzetno oštrim vidom

 

POGLEDAJTE VIDEO

LJUDSKO OKO IMA PUNO VEĆI POTENCIJAL NEGO ŠTO MISLIMO

Ne dovodite u pitanje standarde jasnoće slike na vašem televizoru, pa zašto ne bi iste kriterijume imali i za svoje naočare za korekciju vida?

 

AVA univerzum

Gledajte svet, onakav kakav bi zapravo trebao da bude, bez ograničenja u oštrini vida. Zahvaljujući AVA™ tehnologiji, sa vašim naočarima primetićete svaki detalj. AVA™ opcija dostupna je uz Varilux progresivna sočiva i Eyezen monofokalna sočiva za korekciju vida.

(1) Istraživanje sprovedeno od strane Essilor® - 146 pacijenata u dobi između 18 i 65 god. – Singapur – 2016.

(2) Analizirani parametri vida su parametri koji su uzeti iz stvarnih podataka refrakcije i obrađeni pomoću kompjuterske simulacije subjektivnih odgovora.