Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

KAKO SPREČITI ZAMAGLJIVANJE NAOČARA

Deli

U trenutnoj situaciji maske za lice su postale neizbežan dodatak svakog izlaska izvan svog doma, za vlastitu dobrobit kao i za dobrobit ljudi oko vas. Svetska zdravstvena organizacija i stručnjaci preporučuju nošenje maski jer one mogu obuzdati širenje korona virusa. Međutim nošenje maski istovremeno donosi i neke neugodnosti među kojima su zamagljenje naočara. Što možemo učiniti da to sprečimo?

ZAŠTO SE VAŠE NAOČArE ZAMAGLJUJU?

To se događa zbog kombinacije topline vašeg tela i protoka okolnog vazduha. Kad nosite masku za lice, izdišete topli vazduh koji uglavnom prolazi kroz gornji deo maske i zamagljuje naočare. Vaš topli dah dolazi u dodir s hladnijom površinom stakla što uzrokuje efekt magle i otežava vidljivost.

muskarac i zamagljene naocale

KAKO SPREČITI OVU POJAVU?

Postoji nekoliko jednostavnih koraka koje možete preduzeti kako bi izbegli zamagljivanje vaših naočara kad god nosite masku. 

  1. Osigurati da maska dobro prijanja na vaše lice dobar je početak. Što je maska bolje priljubljena u gornjem delu smanjuje se prolaz vazduha prema bočnim i donjoj strani maske.
  2. Namestite naočare tako da budu malo dalje od vašeg lica; to dopušta protok vazduha umesto da ostane zarobljen između lica i stakla.
  3. Jedan od najefikasnijih načina i dugotrajno rešenje je investiranje u stakla za naočare koje na sebi imaju sloj koji štiti od zamagljivanja.

PREDSTAVLJAMO OPTIFOG STAKLA ZA NAOČARE

Zahvaljujući ekskluzivnoj Optifog tehnolgiji dobićete naočare kod kojih je zamagljivanje svedeno na minimum. Ovaj jedinstveni sistem koristi dve patentirane tehnologije; Optifog sloj koji se nalazi na staklima za naočare i krpice za brisanje s molekulama protiv zamagljivanja koje aktiviraju navedeni sloj.

Primena je jako jednostavna, svako jutro obrišete svoje stakla pametnom krpicom kako bi sprečili njihovo zamagljivanje tokom dana. Ukoliko učestalo nosite masku, Optifog stakla pomoći će vam da vratite jasnoću vida sprečavajući kondenzaciju kapljica vode koje ometaju vaš vid.

zenska s maskom i naocale

Optifog stakla imaju još dodatnih prednosti koje osiguravaju vaš jasan vid: štite oči od štetnih UV zraka, smanjuju refleksiju svetla što doprinosi kvalitetnijoj slici, smanjuju prijanjanje prašine te štite od ogrebotina. Sve navedeno doprinosiće boljem i kvalitetnijem vidu.

Štiteći sebe i druge od korona virusa, nemojte raditi kompromise vezane za kvalitet svog vida. Optifog stakla su efikasno rešenje za jasan vid i za vreme nošenja maske.

Moglo bi vas interesovati!

Vaš život i oči

ZAŠTITA OČIJU ZA VREME PANDEMIJE

Ljudski organizam različito reaguje na viruse, u zavisnosti od osetljivosti i stanja svakog pojedinca. Zato je od izuzetne važnosti pridržavati se pravilnih mera zaštite kako bi ostali sigurni i zdravi.

Vaš život i oči 5 min Vreme čitanja

Kako ograničiti vreme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svetla sa ekrana. S obzirom da plavo svetlo ima uticaj na ritam spavanja i buđenja, preterana upotreba ekrana može dovesti do problema sa snom.

Vaš život i oči

KAKO POSTIĆI BOLJE ZDRAVLJE OČIJU

Zdravlje vaših očiju jednako je važno kao i zdravlje vašeg tela. Pazite na zube tako što ih perete i posećujete stomatologa, a na kožu lica pazite umivanjem; zašto se onda ne biste brinuli i o svojim očima?