Vaš život i oči

3 GLAVNA RAZLOGA ZA ODABIR POLARIZOVANIH SOČIVA ZA VAŠE LETNJE ODMORE

Share on

Polarizovana sočiva su jedinstvena vrsta zaštitnih naočara za sunce koja nude istinsku korist za održavanje zdravog vida. Ako ste u potrazi za novim parom sunčanih naočara za ovo leto, razmislite o tome da pogledate par polarizovanih sočiva.

Polarizovana sočiva razlikuju se od uobičajenih sunčanih naočara na čitav niz načina. Mogu imati prednosti u pogledu vizualne udobnosti, UV zaštite te istovremeno biti stilske i višenamenske. U našem najnovijem blogu govorićemo o tome zašto odabrati polarizovana sočiva za letnje odmore. 

PREDNOSTI NOŠENJE POLARIZOVANIH SOČIVA  

Kad govorimo o odabiru sunčanih naočara, potrebno je obratiti pažnju na mnogo značajnih stvari. One uključuju sve, od estetskog izgleda okvira do udobnosti za nošenje, ali tu je i važna stavka kvalitet UV zaštite. 

Često se kaže da su polarizovana sočiva korisna za aktivnosti kao što su vožnja i sportovi na vodi. To nas dovodi do 1. razloga za odabir polarizovanih sočiva. 

Sladoled

Razlog 1: smanjenje odsjaja 

Glavni faktor koji razlikuje polarizovana sočiva od uobičajenih sunčanih naočara je mogućnost smanjenja odsjaja. Odbljesak je uzrokovan reflektujućim sunčevim zracima koji se odbijaju o ravne površine, a mogu se reflektovati u vaše oči i uzrokovati ozbiljnu nelagodu. Ravne površine mogu uključivati vašu ploču sa instrumentima, ostale automobile, put ili vodu. Rezultat je zaslepljujući odsjaj koji može negativno uticati na aktivnosti kao što su vožnja, ribolov ili jedrenje. Uobičajene sunčane naočare smanjiće svetlinu, ali nisu dizajnirane za borbu protiv odsjaja. 

Drugari

Polarizovana sočiva mogu da filtriraju intenzivan odsjaj uzrokovan reflektovanim svetlom. To rezultira većom udobnošću za nošenje i poboljšanom zaštitom za vaše oči. Budući da je vrlo verovatno da će vaše leto negde usput uključivati i jaku svetlost, polarizovana sočiva mogu biti odličan izbor. 

Razlog 2: UV zaštita 

UV zaštita vaših očiju jednako je važna kao i zaštita vaše kože. Polarizovana sočiva Essilor nude najviši nivo UV zaštite unutar našeg asortimana, u kombinaciji sa premazom Crizal. 

Preterano izlaganje UV svetlu povezano je sa očnim bolestima poput katarakte. Ovaj rizik možete smanjiti nošenjem UV zaštitnih naočara. 

Razlog 3: stil 

Stil

Zaštitite se sa stilom! Funkcionalne sunčane naočare ne moraju biti dosadne. Xperio polarizovana sočiva u različitim bojama i efektom ogledala završnim obradama omogućuju  da i dalje možete nositi najnovije stilove i modne trendove, istovremeno štiteći vaš vid. Legendarne boje: braon, siva i sivo-zelena omogućuju poboljšanu percepciju boja i ponudu modernih boja; Blue Ink, Blue Purple, Blue Sky i Violet omogućuju vam da istaknete svoj novi izgled, a pritom povećavate vizualnu udobnost. 

Posetite vašeg lokalnog optičara već danas kako biste saznali više o tehnologiji Xperio Polarised.