Vaš život i oči

Početna stranica za priče, edukaciju o zdravlju očiju, modi za okvire i još mnogo toga. Istražite naše članke i teme.

Vaš život i oči 5 Vreme čitanja

SAVRŠENA ZAŠTITA + DUGOTRAJNOST

Kvalitetne sunčane naočare su mnogo više od običnog modnog dodatka. One štite oči i nežnu kožu oko očiju od štetnih UV zraka koje mogu izazvati trajne posledice po zdravlje našeg organizma.

Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

KAKO SPREČITI ZAMAGLJIVANJE NAOČARA

U trenutnoj situaciji maske za lice su postale neizbežan dodatak svakog izlaska izvan svog doma, za vlastitu dobrobit kao i za dobrobit ljudi oko vas. Međutim nošenje maski istovremeno donosi i neke neugodnosti među kojima su zamagljenje naočara. Što možemo učiniti da to sprečimo?

Vaš život i oči 3 min Vreme čitanja

Pokreni se... proveri svoj vid!

Bilo koji drugi osećaj, osim ovoga da je ova godina ista kao i sve godine do sada, bio bi bliži istini. Obeležio nas je Covid, kojeg je pratilo ograničenje kretanja. Kad smo već pomislili da se vraćamo normalnom životu, došlo je vreme: povratak u školu. Povratak na posao. Nosi masku. Budi oprezan. Vodi računa o sebi i drugima.

Vaš život i oči 5 min Vreme čitanja

Kako ograničiti vreme provedeno ispred ekrana

Usporite malo sa svojim digitalnim životom i dajte očima da predahnu od štetnog plavog svetla sa ekrana. S obzirom da plavo svetlo ima uticaj na ritam spavanja i buđenja, preterana upotreba ekrana može dovesti do problema sa snom.

Vaš život i oči

UTIČE LI IGRANJE VIDEO IGRICA NA VAŠ VID?

Video gaming nije više samo hobi već i izbor karijere. Puno dece i odraslih napravili su karijeru igrajući svoje omiljene igrice, objavljujući video na kanalima kao što su You Tube, gde dele savete za igranje i svoje komentare na igricu.

Vaš život i oči

ODABIR NAJBOLJIH SOČIVA ZA SPORT

Ovde možete pronaći vodič za vizualna rešenja koja će odgovarati vašem životnom stilu. Ova zbirka članaka napisana je kako bi vam pomogla u traženju više informacija o odabiru pravih sočiva za vaš životni stil, bilo da se radi o sportskim aktivnostima ili vožnji.