Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE MIOPIJA?

Deli

Miopija je problem vida uzrokovan "predugim" okom, što znači da je udaljenost između rožnjače i mrežnjače prevelika. U takvim slučajevima slika se formira ispred mrežnjače što znači da miopi imaju problema sa gledanjem predmeta na većoj udaljenosti a ne bližih. Što je osoba kratkovida više se mora približiti objektu da bi videla jasnije.

Miopija može biti korigovana različitim sočivima npr. sočivima koja su tanja u centru a deblja na rubovima. Ova sočiva se takođe nazivaju negativna ili konkavna sočiva. Dizajnirana su tako da pomere fokus slike na mrežnjaču i tako osiguraju pravilan vid. 

 Što je veći stepen miopije, sočiva su teža i na rubovima deblja, što je neprivlačno i neudobno, takođe sužava izbor okvira. 

 Rešenja za miope

Kao rešenje za miopiju Essilor vam može ponuditi jako lagana sočiva sa smanjenom debljinom na rubu. Prošla su vremena debelih i teških sočiva - sada možete uživati noseći svoje naočare koje naglašavaju vaš izgled! 

Za slabe i srednje miope:

  • Essilor Stylis sočiva: tanka i estetski privlačna
  • Essilor Ormix sočiva: kvalitena udobna
  • Essilor Airwear: otporna i sigurna
Za slabe i srednje miope

Za visoke miope:

  • Essilor Lineis: pouzdana i udobna
Za visoke miope

Za miope i  presbiope:

Najbolje rešenje za vaš vid su Varilux progresivna sočiva  iz Essilor-a. Ona koriguju vašu miopiju i dopušaju vam da nesmetano uživate u svim aktivnostima pružajući savršen vid na svim udaljenostima: blizini, daljini i srednjoj udaljenosti.​