Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE ASTIGMATIZAM?

Deli

Astigmatizam je problem sa vidom uglavno uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnjače", npr. Rožnjača je ovalnog oblika umesto kružnog.

Osobe sa astigmatizmom imaju neprecizan vid na blizu i daljinu. Njihov periferni vid je nejasan i ne mogu jasno da raspoznaju određene oblike i detalje ili jasno da vide kontrast između horizontalnih, vertikalnih i zaobljenih linija. 

Astigmatizam može biti kombinovan sa drugim problemima vada kao što su miopuja, hiperopija ili presbiopija.  Je uobičajen kod dece i može imati negativan uticaj na uspeh u školi s obzirom da uzrokuje zabunu između slova i brojki. 

Astigmatizam se koriguje pomoću cilindričnih sočiva (zaobljenošću sočiva i promenljivom debljinom na rubovima). Ova sočiva dizajnirana su tako da kompenzuju defekt rožnjače i koriguju osu astigmatizma. Što je astigmatizam veći, razlika u debljini sočiva na rubovima je veća. 

Rešenja za astigmatizam:

Kao rešenje za astigmatizam, Essilor vam nudi izuzetno lagana i neverovatno ravna sočiva. Nestali su dani debelih i teških sočiva - svoje naočare ćete nositi sa zadovoljstvom. 

Rešenja za astigmatizam
  •  

Za slab i srednji astigmatizam: 

  • Essilor Stylis sočiva: tanka i estetski privlačna
  • Essilor Ormix sočiva: kvalitetna i udobna
  • Essilor Airwear: otporna i sigurna

Za visoki astigmatizam

  • Essilor Lineis: pouzdana i udobna
Za visoki astigmatizam

Za presbiope i  osobe sa astigmatizmom: 

​​​Najbolje rešenje za vaš vid su Varilux  progresivna sočiva iz Essilor-a, Ona koriguju vaš astigmatizam i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.​