Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE ASTIGMATIZAM?

Share on

Astigmatizam je problem sa vidom uglavno uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnjače", npr. Rožnjača je ovalnog oblika umesto kružnog.

Osobe sa astigmatizmom imaju neprecizan vid na blizu i daljinu. Njihov periferni vid je nejasan i ne mogu jasno da raspoznaju određene oblike i detalje ili jasno da vide kontrast između horizontalnih, vertikalnih i zaobljenih linija. 

Astigmatizam može biti kombinovan sa drugim problemima vada kao što su miopuja, hiperopija ili presbiopija.  Je uobičajen kod dece i može imati negativan uticaj na uspeh u školi s obzirom da uzrokuje zabunu između slova i brojki. 

Astigmatizam se koriguje pomoću cilindričnih sočiva (zaobljenošću sočiva i promenljivom debljinom na rubovima). Ova sočiva dizajnirana su tako da kompenzuju defekt rožnjače i koriguju osu astigmatizma. Što je astigmatizam veći, razlika u debljini sočiva na rubovima je veća. 

Rešenja za astigmatizam:

Kao rešenje za astigmatizam, Essilor vam nudi izuzetno lagana i neverovatno ravna sočiva. Nestali su dani debelih i teških sočiva - svoje naočare ćete nositi sa zadovoljstvom. 

Rešenja za astigmatizam
  •  

Za slab i srednji astigmatizam: 

  • Essilor Stylis sočiva: tanka i estetski privlačna
  • Essilor Ormix sočiva: kvalitetna i udobna
  • Essilor Airwear: otporna i sigurna

Za visoki astigmatizam

  • Essilor Lineis: pouzdana i udobna
Za visoki astigmatizam

Za presbiope i  osobe sa astigmatizmom: 

​​​Najbolje rešenje za vaš vid su Varilux  progresivna sočiva iz Essilor-a, Ona koriguju vaš astigmatizam i dopuštaju vam da uživate u svim aktivnostima pružajući vam savršen vid na svim udaljenostima.​