Vaš vid

Početna stranica za priče, edukaciju o zdravlju očiju, modi za okvire i još mnogo toga. Istražite naše članke i teme.

Vaš život i oči

UTIČE LI IGRANJE VIDEO IGRICA NA VAŠ VID?

Video gaming nije više samo hobi već i izbor karijere. Puno dece i odraslih napravili su karijeru igrajući svoje omiljene igrice, objavljujući video na kanalima kao što su You Tube, gde dele savete za igranje i svoje komentare na igricu.

Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE ASTIGMATIZAM?

Astigmatizam je problem sa vidom uglavno uzrokovan "nepravilnom zakrivljenošću rožnjače", npr. Rožnjača je ovalnog oblika umesto kružnog.

Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE HIPEROPIJA?

Uzrok hiperopije je uglavnom "kratko oko", što znači da udaljenost između rožnjače i mrežnjače nije dovoljno velika. U takvim slučajevima slika se formira iza mrežnjače. To znači da hiperopi bolje vide udaljene predmete nego one bliže. Jasan vid se može postići koristeći prisilnu akomodaciju što je dugoročno zamorno. Ovaj problem često je praćen osećajem napetog, umornog oka.

Najčešći problemi s vidom

ŠTA JE MIOPIJA?

Miopija je problem vida uzrokovan "predugim" okom, što znači da je udaljenost između rožnjače i mrežnjače prevelika. U takvim slučajevima slika se formira ispred mrežnjače što znači da miopi imaju problema sa gledanjem predmeta na većoj udaljenosti a ne bližih. Što je osoba kratkovida više se mora približiti objektu da bi videla jasnije.

Vaš život i oči

ODABIR NAJBOLJIH SOČIVA ZA SPORT

Ovde možete pronaći vodič za vizualna rešenja koja će odgovarati vašem životnom stilu. Ova zbirka članaka napisana je kako bi vam pomogla u traženju više informacija o odabiru pravih sočiva za vaš životni stil, bilo da se radi o sportskim aktivnostima ili vožnji.